Aktualno Županija

Letvica za Dane piva je visoko podignuta, očekivanja su velika – pogledajte što nas očekuje u pet festivalskih dana koji se bliže

Dani piva karlovac

Od 33. karlovačkih Dana piva koji se nakon niza godina ponovo vraćaju u gradsku jezgru, ali sadržaje imaju i na drugim lokacijama puno očekuju i organizatori iz Grada Karlovca i Turističke zajednice, ali i sponzori iz Heinekena Hrvatska. Nitko od njih ne skriva optimizam da će ovi Dani piva donijeti nešto novo i najposjećenijoj karlovačkoj manifestaciji donijeti bolji turistički značaj i u grad na četiri rijeke privući brojne goste iz drugih mjesta i gradova Hrvatske.

Ovo je, naime, rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji uoči početka Dana piva koji će svoja vrata otvoriti u petak 30. kolovoza. Trajat će samo par dana ali, nadaju se organizatori, puno sadržajnijih i raznolikijih nego dosad kad su se Dani piva odvijali samo na ŠRC Korana po standardnom sistemu “red pive – red estrade” i tako duži niz godina.

– Ovo su moji prvi dani piva i veselim se fantastičnom programu. Imamo dugu tradiciju podržavanja kao sponzor Dana piva i želimo tako i nastaviti. Imamo vrlo bogat portfelj piva, osim Karlovačkog tu su Desperados, Laško i Heineken. Pošto se prema novom konceptu Dani piva vraćaju u grad željeli smo svim posjetiteljima i približiti te brendove pa imamo Desperados kamp na Foginovom, Heineken pozornicu i Laško kviz, rekao je predsjednik Uprave Heinekena Hrvatska Odin Goedhart.

Najavio je i posebno pivo spravljeno za potrebe festivala. To je Festivalsko pivo, dakako isto Karlovačko, ali nefiltrirano, duže odležavano i koje će biti isključivo točeno pivo. Goedhart je podsjetio na Heinekenovu agendu odgovornog konzumiranja piva koje je ipak alkoholno piće, te spomenuo kako kompanija stalno razmišlja o održivosti i okolišu pa će se pivo točiti iz čaša koje će biti reciklirane.

Programske novitete predstavili su direktorica Turističke zajednice Marina Burić, te Igor Šimulija. Burić napominje da će tijekom pet festivalskih dana Karlovčane i goste zabavljati brojni programi i aktivnosti, od pub kvizova, kulinarskog showa, oslikavanja bicikala, a posebno je bogat program i na Foginovom kupalištu gdje će biti festivalski Desperados kamp, za koji su mjesta razgrabljena odmah nakon što su prijave otvorene.

– Željeli smo da se posjetitelji izravno uključe u program što doprinosi doživljaju same manifestacije i da se opet vrate u Karlovac. Događanja su u fokusu što pozitivno utječe i na imidž destinacije. Karlovac posljednjih godina udvostručio kapacitete i ponudu, a program Dana piva koji je pripremljen je garancija za vrlo dobru zabavu, ugodno provedeno vrijeme i prilika da se proba nešto novo, npr. kao što su festivalsko pivo i festivalska kobasica, kazala je Burić. Osim ugostiteljskog programa, dodaje, na Danima piva će biti prisutne i dvije ustanove, Aquatika i Gradski muzej sa svojom suvenirskom ponudom.

O programu je već dosta toga rečeno, pa je poznato da će se održavati na pet pozornica, glavnoj na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, te u Šancu, Foginovom kupalištu, kinu Edison te na Obrtničkom sajmu. Zvijezde prvog dana su Prljavo kazalište i Tram 11, a za ljubitelje tamburice na ŠRC-u zasvirate će domaće snage Rečički sokoli. U subotu tu su Mašinko, MORT, Neno Belan i Fiumensi i Psihomodopop. Edison je svih dana otvoren za ljubitelje elektronske glazbe a na Foginovom će zarepati Vojko V. U nedjelju će svirati Jonathan, Kojoti, Pips Chips & Videoclips, Jura Stublić i Film, pa Edo Majkaa i Elemental. Toliko glazbenih poslastica po programu je pametno složeno pa se glavni bendovi, koliko je to moguće, neće preklapati a intencija je da ljubitelji glazbe i prošeću po Karlovcu i tako pronađu nešto za sebe.

Nove indy uzdanice Svemirko nastupit će u ponedjeljak kao i Kawasaki 3p, dok u utorak zavjesu na 33. Dane piva navlače Porto Morto i Urban & 4. Tijekom svih dana Karlovčane će zabavljati i domaće snage, tako da je program izuzetno sadržajan i raznolik.

Oni koji vole nešto više zaviriti u čašicu neće imati problema jer Heineken Hrvatska osigurava gradske autobusne linije besplatno kao i onu do Duge Rese. Također, po simboličnoj cijeni od 10 kuna gosti iz Zagreba mogu doći vlakom do Karlovca i isto tako sigurno se vratiti kući. Iz Heinekena su najavili i svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata koji će biti održan u utorak 3. rujna. Tada svi zainteresirani uz najavu mogu obići pogon gdje se proizvodi Karlovačko pivo u Heinekenovoj pivovari na Dubovcu.

Glavni i odgovorni za novi koncept Dana piva dakako je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Na tiskovnoj je rekao da novi koncept Dane piva približava tradiciji, te da su promijenili lokaciju ne referirajući se na bivše Dane piva i stil zabave i uživanja u pivu koji je tamo bio.

– Naš je da Dani piva koji se istovremen o odvijaju u Zvijezdi i na ŠRC_u imaju jači značaj te da je 33. manifestaciju po kojoj je Karlovac prepoznatljiv maksimalno iskoristimo i postanemo zanimljivi i gostima iz drugih gradova i krajeva, rekao je Mandić.

Želja je, dodaje, da Karlovac postane top destinacija kontinentalnog turizma pa i preko Dana piva. Zahvalio se svim u organizaciji a posebno i obrtnicima koji su svoj sajam uklopili u ovogodišnje Dane piva.

– Želja je da Dani piva budu putokaz i ja sam optimist. Ove godine ćemo vidjeti jesmo li i ispunili ciljeve koje smo si postavili. Vidimo se na otvorenju, rekao je još Mandić. (KAportal.hr)

Posljednje objavljeno

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal

Muškarac s mitraljezom u ruci ušetao na proslavu rođendana, počeo pucati i vikati: ‘Gasi muziku!‘

OgPortal

Prometna nesreća u tunelu Mala Kapela

OgPortal