Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinci ponovo putuju u Međugorje

U organizaciji Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje, od 20. do 23. kolovoza 2019. godine održat će se memorijalni turnir «Međugorje 2019.», za mlađe uzraste koji se igra u čast preminulog istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika kluba, Stanka Sivrića. Po trinaesti put, Međugorje će dočekati desetine rukometnih ekipa iz Bosne i Hercegovine, regije, ali i iz inozemstva, koje će uveličati ovaj tradicionalni međugorski festival rukometa.

Iz godine u godinu ovaj turnir privlači sve više mladih igrača i igračica. Ovogodišnji Međunarodni rukometni turnir u Međugorju, kao i dosada, bit će poseban, kako po vrhunskoj kvaliteti prikazane igre, tako i po brojnosti ekipa i natjecatelja te izvrsnoj organizaciji i posjećenosti, zbog čega je s pravom svrstan u rang najjačih i najmasovnijih rukometnih turnira za mlađe uzraste u BiH i među jače u Europi.

Rukometni klub Ogulin, po tradiciji, već niz godina sudjeluje na ovom turniru, te je s Rukometnim klubom Međugorje sklopio sjajna prijateljstva. Kadeti su u 2015. i 2016. godini osvojili srebrna odličja boreći se s PPD-om za ono najsjajnije, a 2017.godine su dječaci rođeni 2004.  osvojili, u iznimno jakoj konkureniciji, 4.mjesto. Potporu turniru osobno je dao i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je bio poseban gost turnira, uz gradonačelnika Čitluka i načelnika općine Međugorje.

Ove godine na turnir putuju mlađi kadeti Ogulina pod vodstvom trenera Dubravka Dragičevića.

Uz svakodnevne utakmice, svaki slobodan trenutak će koristiti za kupanje na bazenima, posjet starom gradu Mostaru,brdu ukazanja Gospe, te selu liječenih ovisnika od droge.

Rukometaši su na put krenuli sinoć.