Aktualno OG sada Ogulin

Za Dan grada zabavljat će nas i Psihomodo pop

Na današnjoj,  drugoj sjednici Odbora za proslavu Dana grada i blagdana Uzvišenja Sv. Križa, prihvaćeni su svi dostavljeni prijedlozi za dodjelu  javnih priznanja za stvaralački rad  i za životno djelo.

Ljerka Volf i Nedjeljko Popović predložili su da se priznanje za stvaralački rad dodjeli Dušku Gvozdiću za izuzetan trud u radu s kuglačima-osobama s invaliditetom. Gradska organizacija SDP-a za to je priznanje predložila Hrvatsko pjevačko društvo klek za doprinos u razvoju urbane kulture, a povodom 125. obljetnice osnutka društva. Gradonačelnik Dalibor Domitrović je, pak, predložio Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana, koja slavi stotu obljetnicu.

Ogranak Matice hrvatske i Gradska knjižnica i čitaonica  Ogulin dostavili su prijedlog da se priznanje za životno djelo dodijeli Zvonku Trdiću za dugogodišnji rad na vrednovanju kulturne baštine ogulinskog kraja, dok je Dobrovoljno vatrogasno društvo Ogulin predložilo  da se priznanje dodijeli posthumno Franji Domitroviću (Kirbiju) za 50 godišnji volonterski, humanitarni i kulturni rad.

Hoće li svi prijedlozi koje je Odbor jednoglasno podržao  biti prihvaćeni, odlučit će gradski vijećnici na sjednici koja će se održati početkom rujna.

U nastavku današnje sjednice bilo je riječi i o programskim sadržajima koji će se održati u okviru proslave Dana grada. Planirano je niz sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja, a centralna događanja odvijat će se na sam rođendan grada, 14. rujna. Osim svečane sjednice gradskog vijeća, te Dana ogulinskog zelja, planira se još niz aktivnosti, a u večernjim satima zabava uz ogulinske grupe i koncert Psihomodo popa.

O svemu će se još detaljnije raspravljati na idućoj sjednici Odbora, koja je zakazana za petak, u 8 sati.