“Ljetna sjednica” Gradskog vijeća nije legitimna?

Oporba napustila klupe: Je li ovo vijećnica ili HDZ-ova “usvajačnica”?

Iako je još ljeto i u punom su jeku godišnji odmori, za danas je bila zakazana sjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca i na njemu točka u kojoj bi se trebale donijeti izmjene Generalnog urbanističkog plana.

Kao što su i najavili gradski oporbenjaci, napustili su sjednicu jer, kako smatraju, “ne žele sudjelovati u donošenju nelegitimne odluke. Naime, po Poslovniku Gradskog vijeća sjednice se između 31. srpnja i 15. rujna mogu sazivati samo u hitnim slučajevima a GUP po njima nije u tom rangu hitnosti.

Po riječima Davora Petračića koji je zajedno s drugim članovima oporbe otišao iz vijećnice, sjednica je sazvana protivno Poslovniku i nema nikakvog razloga da se ne sazove redovna sjednica nakon 15. rujna, jer su ljudi u ovo vrijeme još otprije planirali godišnje odmore.

– Ovako bitan dokument se mora donositi u punom sastavu jer u protivnom ovo nije vijećnica nego HDZ-ova “usvajačnica”, rekao nam je Petračić.

– U ovom Vijeću se ne vode diskusije i argumentacije nikada ne dobivamo argumentirane odgovore, apsolutni je bojkot prema bilo čemu što dolazi iz oporbe makar to bilo korisno. Nema razloga da se GUP ne usvoji, ali to treba biti u norlamnom okruženju a ne u “žutom terminu”. Zanima me čega ćemo se držati ako nećemo odredbi, ali i što o tome misle vijećnici HDZ-a, pita se Petračić. (kaportal.hr)

Facebook Comments