Rezultati aktivnosti policije na festivalu Momento Demento

Zaplijenjeno je 766 doza te 1 kg i 384,04 grama različite droge, podnesene su tri kaznene prijave te je evidentirano i sankcionirano 56 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Foto: ilustracija

U razdoblju od 5. do 11. kolovoza u mjestu Donje Primišlje, održan je festival psihodelične glazbe Momento Demento. Kao i prethodnih godina i ove godine, u cilju sprječavanja i otkrivanja činjenja kaznenih djela i prekršaja iz domene zlouporabe droga policijski službenici organizirali su i proveli pojačano postupanje.

Naime, neposredno prije i tijekom održavanja navedenog festivala protiv trojice stranih državljana podnesene se tri kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga evidentirano je ukupno 56 prekršaja te su protiv sedam hrvatskih državljana podneseni optužni prijedlozi, a 49-orici stranih državljana izdani su obavezni prekršajni nalozi temeljem kojih je naplaćeno više od 163.000 kuna kazni.

Zaplijenjeno je 766 doza te 1 kg i 384,04 grama različite droge (cannabis marihuana, hašiš, amfetamini, ketamin, LSD, kokain, ecstasy, chang i psilocibinske gljive).

Facebook Comments