Aktualno OG sada Ogulin

Sjećanje na Željka Brozovića

Tradicionalno, po deseti put, upriličeno je obilježavanje pogibije prvog policajca specijalca Karlovačke županije, Željka Brozovića, stradalog u akciji proboja Kamenica-Tržić-Slunj, radi uspostave koridora prema gradu Slunju.

U sklopu obilježavanja obljetnice, održan je polumaraton u spomen na Željka, u kojem su sudjelovai trkači, članovi Udruge specijalne jedinice policije “Grom” Karlovačke županije, te članovi biciklističkog kluba “Frankopan”. Organizator obilježavanja bila je PU Karlovačka, te Udruga specijalne jedinice policije “Grom” Karlovačke županije, kao organizator polumaratona od Tržića Tounjskog do Hreljina Ogulinskog, mjesta ukopa Željka Brozovića.

Obilježavanje je započelo okupljanjem i kratkom molitvom u Tržiću Tounjskom, na spomen obilježju poginulom Željku Brozoviću, nakon čega je započeo maraton. Paljenje svijeća na spomenicima poginulim branteljima upriličeno je potom u Kamenici, Oštarijama, te u Ogulinu na Trgu hvatskih rodoljuba.

Zatim su sudionici obilježavanja krenuli put Hreljina Ogulinskog, gdje su na grobu Željka Brozovića položili vijence i upalili svijeće. Sve je okončano misom zadušnicom u crkvi Sv. Antuna na mjesnom groblju.

Uz obitelj poginulog Željka Brozovića, načelnika Policijske uprave karlovačke Darka Bratića sa suradnicima, gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića sa suradnicima, predstavnike HKOV-a i Udruge SJP Grom, te udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u obilježavanju obljetnice sudjelovao je i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.