Aktualno Županija

Sljedeće godine MIOŠ će useliti u novouređenu zgradu na Gazi

mios-obrtnicka-skola_2

Potpisan ugovor, radovi će biti gotovi za šest mjeseci

– Ovo je veliki dan za MIOŠ, nakon 22 godine vrlo konkretno se počelo riješavati stambeno pitanje škole, a ovim potpisom za pola godine dobit ćemo uvjete da se preselimo u nove lijepe prostorije i učenici će, njih 360, imati odlične uvjete za rad, kazala je Snježana Erdeljac, ravnateljica MIOŠ-a danas prilikom potpisivnja ugovora o radovima vrijednim pet milijun kuna. MIOŠ će od školske godine 2020/21. raditi na Gazi u Ulici Struga.

Izvođač radova je tvrtka Gips Mont pa je vlasnik Stipo Adžaga rekao da će učiniti sve da radove završe na vrijeme i kako treba. To je, dodaje Adžaga, veliki posao ali izazov za njegovu tvrtku.

Ravnateljica Erdeljac zahvalila je Karlovačkoj županiji na angažmanu, kako županu i zamjenici Vesni Hajsan Dolinar, tako i cijeloj ekipi iz Odjela za školstvo.
– Na nama je da ta uložena sredstva opravdamo kroz dobar rad, kroz rad s učenicima koji je na nivou a za poboljšanje Karlovačke županije i zapošljivosti i svega onoga što treba a to je svježa radna snaga i nova radna mjesta, zaključila je Erdeljac dodavši kako će novi prostor škole biti smješten na 1.100 četvornih metara, s devet učionica, fotografskim praktikumom te knjižnicom i zbornicom. Praktični dio nastave će učenici odrađivati i u prostoru Prirodoslovne škole koja se nalazi u blizini.

Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je da se preseljenjem MIOŠ-a oslobađa prostor za OŠ Braća Seljan koja već ove godine počinje raditi u jednoj smjeni, te spomenuo da je to jedno od strateških ulaganja koje je Karlovačka županija pokrenula u gradu Karlovcu.

– U ovom trenutku u Karlovačkoj županiji ima tri tisuće ljudi koji očekuju posao a potreba za poslom je preko tri tisuće. MIOŠ je potreban, ova škola je nužna i u ovoj situaciji je melem na ranu, ustvrdio je župan Damir Jelić. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal