OG sada Ogulin

Za Dan grada Ogulin će dobiti Trg Petra Stipetića!

Ovogodišnja proslava Dana grada Ogulina i blagdana Uzvišenja Sv. križa održat će se od 7. do 15. rujna, zaključeno je na današnjoj sjednici Odbora za proslavu Dana grada. Sve će početi rukometnim turnirom Ženskog rukometnog kluba 7. rujna, a nastavit će se idući dan “Turom po Ogulinu” u organizaciji Biciklističkog kluba Babaroge i blagoslovom malene djece.

U nastavku događanja izdvajamo radionice Društva pedagoga tehničke kulture “RoboKids” i “Roboti vole matematiku”, te turnira u računalnim igrama “Gaming night”.

U planu je i održavanje likovne kolonije na Šmitovom jezeru u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, te kazališna predstava “Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere”, a petak 13. rujna rezerviran je za Festival ogulinskog zelja, u organizaciji LAG-a Frankopan i izložbu Likovnog društva Frankopan.

Centralna događanja odvijat će se na sam Dan grada, 14. rujna. Među njima izdvajamo otkrivanje ploče s imenom trga Petra Stipetića! Komisija za imenovanje ulica i trgova taj je prijedlog o imenovanju prihvatila, a slijedi još rasprava na mjesnom odboru, kako bi sve procedure bile zadovoljene.
U subotu 14. rujna održat će se i svečana sjednica Gradskog vijeća, te procesija i sveta misu povodom blagdana Uzvišenja Sv. Križa. No, za razliku od dosadašnjih godina, misa će se održati u večernjim satima.

Toga dana u parku Kralja Tomislava pripremat će se sarma za sve goste i domaćine, a lovci će kuhati kotlić u dvorištu Frankopanskog kaštela. Koncert će održati članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, a goste će zabavljati i grupa Partyano. U večernjim satima koncert će održati Psihomodo pop, a predgrupa će im biti mladi ogulinski bend Sound source.

Detaljnije o svim sadržajima, s točnom satnicom i mjestima održavanja, obavještavat ćemo vas redovito na našem portalu.