Aktualno Sport

Formula Driver Ogulin 2019 – rezultati

Auto klub Klek bio je treću godinu za redom domaćin i organizator na stazi Klek brdske auto utrke Formula driver (nedjelja, 25.08.2019.), na kojoj je astupilo oko 120 vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na svečanom otvorenju pozdravne riječi domaćinima i vozačima uputili su predsjednik HAKS-a Davorin Štetner, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i predsjednik Auto kluba Klek Ogulin Bojan Višnjić.

Dan prije, u subotu, članovi Auto kluba Klek podsjetili su se svog člana Ivice Kišasondija, koji je prije 19 godina kao sudac poginuo na brdskoj utrci na stazi Klek. Popularnog „Kiše“, po kojem se naziva ova velika utrka u Ogulinu, Memorijal Ivice Kišasondi“, prisjetili su se prigodnim riječima na mjestu pogibije gradonačelnik Dalibor Domitrović i Bojan Višnjić predsjednik AK Klek Ogulin.

Na nedjeljnoj utrci HAKS Kup „Formula Driver“ nastupilo je 60-ak natjecatelja, a odlično su vozili i članovi AK Klek. Prvo mjesto osvojio je Marino Poropat iz Pazina ispred Dragana Gajića iz Austrije i Hrvoja Belinića iz AK Pula-Rovinj.Članovi AK Klek Marko Pleše i Senastijan Jaketič bili su pri samom vrhu, Pleše je osvojio 5.mjesto, a Sebastijan šesto, pa su tako osvojili nove bodove za poredak u prvenstvu Hrvatske. Goran Kamenjašević zauzeo je 37.mjesto, dok su Kristijan Fićor i Goran Radovanović odustali.

Po klasama, u klasi 1 Miroslav Ujdenica osvojio je 3.mjesto, u klasi 2 Petar Šajn je bio sedmi, u klasi 5 Sebastijan Jaketić osvojio je 2.mjesto, u klasi 6 Marko Pleše je bio najbolji, a u klasi 8 Goran Kamenjašević bio je treći. U poretku klubova, Auto klub Klek također je bio odličan, u konkurenciji čak 27 auto klubova osvojio je drugo mjesto, iza IRT Pazin, a ispred AK Buzet i AK Pula-Rovinj.

Pored utrke za prvenstvo Hrvatske, vozilo se i za prvenstvo Istarske rivijere. U ovoj utrci pobijedio je Slovenac Janko Medved, član AK Klek Sandro Jaketić bio je drugi, a Talijan Cesare Bezzi treći. Od ostalih ogulinskih vozača, Branko Salopek bio je deseti, Zoran Mrvoš 12-ti, Robert Pleše 23-ći… (D.P.)

Cjelokupne rezultate možete pronaći na ovoj POVEZNICI