Aktualno Sport

Ženski rukometni klub Ogulin ponosni je vlasnik još jednog međunarodnog zlatnog odličja

Djevojčice rođene 2008. i 2009. godine i ove godine kao i prošle od 21. do 25.08. sudjelovale su na međunarodnom rukometnom turniru Trophy2019 Smederevo – Srbija.
Uspjele su ponoviti prošlogodišnji uspjeh svojih godinu dana starijih suigračica koje su tada prvi puta sudjelovale na tom turniru i isto osvojile 1. mjesto bez izgubljene utakmice.
Uspjeh je upravo zbog toga već jer je i ova generacija djevojčica ponovila isto to i bez ijednog poraza osvojila turnir.
Impozantna je brojka koja govori o tome da su djevojčice u 6 odigranih utakmica zabile 88 golova , a primile svega 37 golova.
Igrale su svih 12 djevojčica koje su otišle na turnir i sve igračice su se upisale u listu strijelaca.
Bilo je lijepo slušati komentare ostalih trenera koji su imali samo riječi hvale za naše igračice, jer je razlika u kvaliteti bila jako velika. Bez lažne skromnosti, naše djevojčice su svakoj ekipi održale lekciju kako se igra moderan i kvalitetan rukomet, bez grubih prekršaja sa brzim prelaskom terena i naravno preciznošću u postizanju golova.
Inače na ovom turniru, koji se održava već sedam godina za redom, sudjeluju ekipe iz cijele Europe i svijeta, a takmiče se i u muškoj i ženskoj konkurenciji i u svih dobnim skupinama od seniora do mini rukometa.
Ove godine bio je nešto manji broj ekipa nego lani, ali i dalje se radi o velikom broju ekipa kojih je ove godine na turnir stiglo 115 iz raznih krajeva svijeta.
Ekipa Ogulina u sastavu Lana Magdić, Lea Blašković, Iva Čajić, Melani Mihaljević, Tamara Blašković, Matea Bokulić, Gabrijela Luketić, Melani Pleše, Marta Domitrović, Morena Mudrić, Kiara Salopek i Lorena Capan sa trenericama Vesnom Ceranić i Anom Vranić, dostojni su prezentirale svoj grad Ogulin, Karlovačku županiju i naravno Republiku Hrvatsku.
Do zlatnog odličja došle su pobjedama protiv slijedećih ekipa u grupi:
1. Ogulin – Umčari (SRB) 20:8 (14:4)
2. Mladi radnik (SRB) – Ogulin 7:30 (0:19)
3. Nemanjić (SRB) – Ogulin 3:21 (1:14)
Nakon 1. mjesta u grupi igrale su u četvrtfinalu protiv ekipe domaćina Smedereva i uvjerljivo pobijedile rezultatom 24:2 (12:0).
U polufinalu im je ponovno protivnik ekipa Nemanjića i ovaj puta je rezultat bio 23:6 (14:4) za naše djevojčice.
Finale su igrale protiv ekipe Umčara protiv kojih su i otvorile turnir. Iako su ovog puta protivnice pokušale pružiti jači otpor i prikazale puno veću želju i borbenost, ipak su bile daleko od tog nivo igre kako igraju naše djevojčice, tako da su pobjedom 20:11 (10:7) osvojile prvo mjesto u svojoj uzrasnoj kategoriji.
U grupi A bilo je ekipa iz drugih dijelova Europe, ali bila je to lošija skupina, pa su naše djevojčice dva puta igrale sa istim protivnicama.
Nakon turnira biraju se najbolja igračica turnira i najbolja vratarka, a kako je evidentno bilo da su to mogle biti djevojčice jedino našeg kluba, jednoglasno je odlučeno da su to Lana Magdić – igračica i Kiara Salopek – vratarka. (V.M.C.)