Aktualno Županija

Hrvatske vode otkupljuju zemljišta uz rijeku Kupu od Selca do Rečice – gradi se nasip za obranu grada od poplave

Nastavlja se projekt izgradnje nasipa koji će biti dijelom sustava obrane od poplave grada Karlovca, no kako bi posao mogao ići riješavaju se imovinsko – pravni odnosi.

Radi gradnje lijevoobalnog nasipa Kupe od Selca do Rečice, Hrvatske vode nude vlasnicima i suvlasnicima isplatu tržišne naknade po procjenama tržišne vrijednosti nekretnina sudskih vještaka za različita područja, od graditeljstva do poljoprivrednog zemljišta.

Kako su izvijestili iz Hrvatskih voda, pozivaju se vlasnici/suvlasnici nekretnina koje se nalaze u zoni obuhvata da se, po primitku elaborata procjene od strane Ureda državne uprave u Karlovcu, jave radi sporazumnog rješavanja imovinsko pravnih odnosa, odnosno sklapanja kupoprodajnih ugovora.

Ponudu su Hrvatske vode objavile na web stranici (LINK) i otvorena je 8 dana. Sve zainteresirane pozivaju i 29. i 30. kolovoza u prostor Mjesnog odbora Pokupska Dolina zbog otkupa nekretnina i sklapanja kupoprodajnih ugovora i to od 9 do 15.30 sati.

Zainteresirani vlasnici/suvlasnici mogu se radi sporazumnog sklapanja kupoprodajnog ugovora javiti na broj telefona 01 6307-562, Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220, 10 000 Zagreb, odnosno na e-mail adresu [email protected], [email protected] i [email protected]. (KAportal)