Aktualno Županija

Nakon odbijenica učenika koji su izgubili asistente Ministarstvo ipak popustilo – u Karlovcu svi dobili suglasnost za asistente

– Ministarstvo znanosti i obrazovanje dalo je prethodnu suglasnost za uključivanje pomoćnika u nastavi za 28 učenika s teškoćama u razvoju koji su polaznici osnovnih škola Grada Karlovca te je odbilo dati suglasnost za 8 učenika s teškoćama. Riječ je o učenicima koji su se do sada školovali uz pomoćnike u nastavi kroz projekt „ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi III“ koji provodi Grad Karlovac, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, javili su iz karlovačke gradske uprave.

Ovu je bolnu temu jučer otvorila RTL-ova emisija Potraga i baš na primjeru učenika iz Karlovca pokazala sve probleme s kojim se suočavaju djeca i roditelji djece kojima je potrebna ovakva asistentska pomoć. Pogledajte PRILOG…

Iz karlovačke gradske uprave nam javljaju da su odmah po primitku suglasnosti uputili zamolbu za ponovnim razmatranjem odbijenih zahtjeva te održao sastanak u Ministarstvu na istu temu. U međuvremenu je MZO poslao obavijest svim osnivačima školskih ustanova o imenovanju Povjerenstva koje će izvršiti provjeru opravdanosti neodobrenih zahtjeva za dobivanje prethodne suglasnosti te da će nas o istome povratno obavijestiti kako je i dogovoreno na sastanku.
– Dana 29. kolovoza 2019. Grad Karlovac zaprimio je suglasnost za odbijene zahtjeve s obrazloženjem da je Povjerenstvo izvršilo ponovnu procjenu zahtjeva te je za 8 odbijenih učenika s teškoćama donesena suglasnost za uključivanje pomoćnika u nastavi u školskoj godini 2019./2020, javili su nam iz Grada. (kaportal.hr)