Aktualno Županija

Na ŠRC-u Korana otvoren 16. Obrtnički sajam uz vapaj: Prvo nije bilo novca, pa nije bilo posla – sad nema radne snage

obrtnicki sajam

Otvorenje tradicionalnog, 16. po redu Obrtničkog sajma Karlovačke županije na prostoru ŠRC-a Korana bilo je uvertira u otvaranje 33. Dana piva, najmasovnije karlovačke manifestacije.

Uklapanje sajma karlovačkih obrtnika koji u svom sklopu ima i 1. Sajam poljoprivrede organizacijski je novitet, no treba podsjetiti da su prije više godina Dani piva i Obrtnički sajam išli “ruku pod ruku”, a onda se razišli u dvije potpuno različite manifestacije.

Bilo kako bilo, obrtnici su oživjeli ŠRC, doprošlogodišnje centralno mjesto Dana piva, a ovaj se potez pokazao punim pogotkom, jer otvoreni prostor ŠRC-a puno bolje pristaje ovakvom tipu promocije koja više ima sajamski karakter.

Kako je na otvorenju rekao predsjednik Udruženja obrtnika Grada Karlovca Željko Vuković, na Sajmu sudjeluju gosti iz Unsko sanskog kantona iz susjedne BiH, te iz Slovenije i iz pet hrvatskih županija. Na 800 četvornih metara natkrivenog prostora i 1.500 otvorenog prostora na Sajmu se predstavlja 61 izlagač i 20 OPG-ova.

– Ovo je sajam prezentacije, edukacije i gastronomije. Nastavljamo tradiciju te nakon petog Sajma ekoloških proizvoda idemo i s prvim Sajmom poljoprivrede. Tu su i naši vrijedni ljudi iz OPG-ova koji i ove godine mogu ponuditi puno toga. Pokušali smo Sajam osmisliti na način da se vidi što radimo. U ova teška vremena prvo nije bilo novca, pa nije bilo posla, a danas ima i jednog i drugog ali nema radne snage, rekao je predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije. Sajam je, dodaje, prerasao Trg bana Jelačića u centru grada, te ovdje ima više prostora kako bi svi bolje mogli pogledati u svijet obrtništva, biznisa i prezentirati svima što obrtnici rade.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratofil ustvrdio je da Karlovac ovih dana čeka vrlo zanimljiva sajamska manifestacija, koja iz godine u godinu ima sve više izlagača i sve su bogatiji sadržaj. Karlovački sajam je HOK uvrstila u svoj program regionalnih sajmova i na taj način mu dao podršku.

Sajam ima bogatu gastronomsku ponudu a osim karlovačkog Restorana Zrinski koji obrtnički sajam svojom ponudom prati svake godine, tu je i popularni Šumarski kutić Hrvatskih šuma. Njihov specijalitet je dakako šaran u rašljama. Šarani se fino cijede uz vatricu, a taj je specijalitet svakako za preporuku… (KAportal.hr)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal