Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend vruće i sparno

Na kopnu će razdoblje uglavnom suhog, vrućeg i sparnog vremena, mnogima teško podnošljivog, završiti s početkom idućeg tjedna, kada sjeverni vjetar donosi osjetno osvježenje. Na zapadu će se dnevna temperatura najvjerojatnije sniziti i za više od 10°C, a ponajprije će u tim krajevima biti kiše, u ponedjeljak moguće i izraženijih pljuskova.

U subotu i nedjelju pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Mjestimice će biti umjerene naoblake, a od sredine dana su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u kopnenim predjelima. Ujutro u unutrašnjosti može biti mjestimične magle. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će u noći i ujutro puhati bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 18 do 22, na Jadranu od 24 do 27, a najviša dnevna većinom između 29 i 34 °C.

Na Jadranu će i tijekom vikenda prevladavati sunčano i iznadprosječno vruće, a u ponedjeljak stiže promjena vremena – najprije i izraženije na sjeverni Jadran, gdje će biti pljuskova i grmljavine, moguće i jačih nevera. Zapuhat će jaka, podno Velebita i olujna bura te će osjetno osvježiti. Zatim će bure biti i na srednjem i južnom Jadranu, gdje su vrući dani mogući i u sljedećem tjednu, a ponegdje će se vjerojatno zadržati i suho vrijeme.