Otvoren novi vrtić u Grabriku, vrijedan 25 milijuna kuna – zadovoljni roditelji, djeca i tete: Ova ulaganja su zalog za budućnost

– Neki su nam roditelji jutros rekli da je ovo svemirski brod! Radila sam u Vrtiću Grabrik i dok je bio stari objekt; bilo nam je i tada lijepo, ali ovo sada je puno ljepše, opremljenije, prikladnije djeci. Mi imamo najmlađu skupinu, jasličku: troje djece koja su već išla u jaslice i 16 novih; danas su prvi dan ostali bez roditelja, bilo je malo suza, ali mislim da će uz ovako opremljen vrtić plač brzo prestati, kazala je “teta” Martina Rogoz, nakon današnjeg otvorenja – balonijadom i rezanjem vrpce – novog Dječjeg vrtića Grabrik.

Izgrađen je u manje od godinu dana, vrijedan oko 25 milijuna kuna, a na više od 3.000 četvornih metara bit će drugi dom za 220 mališana, u 11 odgojnih skupina: 3 jasličke i 8 vrtićkih.

Izgrađen je, po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Karlovac Marine Gojak, po svim pedagoškim standardima, moderan je i funkcionalan, a osim prostorija za mališane u njemu je i centralna kuhinja za sva tri vrtića koja djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Karlovac, te uredi.
– Jako je lijep ovaj vrtić, upotpunio je suvremenost ovog naselja. Jako sam sretna jer je moje dijete predškolarac i ima mogućnost na ovako lijep način ispratiti vrtićku uspomenu, ocijenila je Ines Matovina Sokolović, majka vrtićarca, ali i teta u Vrtiću Turanj, primjetivši da je ovaj objekt sada velika konkurencija onom na Turnju.

Da se nada kako će, zbog više djece u njemu, Karlovac i dalje morati ulagati u dodatne kapacitete dječjih vrtića, napomenuo je gradonačelnik Damir Mandić.
– Već pet godina građani odvajaju svoj novac da bismo imali obnovljene vrtićke objekte. Ovaj je sagrađen, gradi se novi u Mahičnu – prvi za koji smo povukli EU novac, u travnju iduće godine radit ćemo Dubovac, onda još nešto i na Baniji… Taj novac je zalog za budućnost grada i svih nas i nadam se da ćemo morati ulagati još u vrtiće jer bez djece nema ni nas, izjavio je Mandić za kojeg su sjajni voditelji programa, predškolci Mia i Fran iz Bubamara, najavljujući ga, primjetili da “nema kraja njegovoj sreći pa je danas još i veći”.

I, doista, nije krio zadovoljstvo novim vrtićem, te podsjetio i da je Grad, osim ulaganja u vrtićke zgrade, ove pedagoške godine odlučio izdvojiti 300.000 kuna za higijenski pribor koji roditelji više ne trebaju donositi u vrtiće. Kazao je i da su uneki od gradskih vrtića upisani svi prijavljeni mališani kojima su oba roditelja zaposlena, dok je bez mjesta ostalo 20-ak djece.

Mališanima koji su i prije išli u Grabrik, u novom vrtiću je sve super: Franu je najdraže igralište, Mii igračke i sobe, Roku je najbolja soba koja ima mjesta i za leći i za sjediti…

– Bolji je u svemu, zaključila je Ema. (kaportal.hr)

Facebook Comments