Aktualno OG sada Ogulin

Astra Malbaša na čelu novoosnovane Udruge žena

U Ogulinu je sinoć osnovana Udruga žena. U konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta okupilo se mnoštvo dama, što mlađih, što onih u najboljim godinama, koje su jednoglasno podržale inicijativu za osnivanje Udruge.

Na početku se, uime Inicijativnog odbora, nazočnima obratila Blanka Poljak Franjković, a nakon nje i gradonačelnik Dalibor Domitrović, pozdravivši osnivanje još jedne udruge civilnog društva. Pohvalio je rad žena u Ogulinu, posebno u gradskim poduzećima, jer od 11 gradskih tvrtki njih 9 na čelu ima ženu. Uime grada Ogulina obećao im je punu podršku u radu.

Nakon izbora radnih tijela, predstavljeni su ciljevi i područje djelovanja, te je usvojen Statut. Prema njemu, Udruga će se, među ostalim, boriti za jačanje uloge žena, organizirati kulturne, tradicijske i edukacijske priredbe, poticati žene na druženje, izmjenu iskustva u kulinarstvu i vođenju domaćinstva, pripremati izložbu kolača, jela i ručnih radova, organizirati im rekreaciju, razne tečajeve i još mnogo toga.

Potom se prišlo izborima.

Za predsjednicu Udruge žena izabrana je Astra Malbaša Pribanić, a njena je  zamjenica  Nela Jelovac Tonković.

Upravni odbor, uz njih,  čine: predsjednica Vlatka Cindrić, zamjenica predsjednice Mihaela Grgurić i Klara Jakšić.

U Nadzornom su odboru Martina Stipetić, Ivanka Rendulić i Goga Blažević-Salopek, a  u Sudu časti: Sanja Tomić, Maja Stošić i Mary Grdić.

Za tajnicu Udruge žena jednoglasnu je podršku dobila Mihaela Stipetić.

Njihovo je osnivanje podržala i predsjednica Ženske udruge Katarine iz Josipdola Zorica Marina Jandrlić.