Aktualno OG sada Ogulin

Oldtimer moto rally

Jučer je u Ogulinu, u organizaciji Old Timer kluba Ogulin, održan tradicionalni 23. Oldtimer moto rally, koji se ujedno boduje i za prvenstvo Hrvatske. Sudionici ovog relija, njih oko 30-ak iz Ogulina, Ivanića, Karlovca i Zadra, okupili su se  u Ogulinu, gdje su ih pozdravili predsjednik Oldtimer kluba Ogulin Ivica Brozović, te gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je i otvorio natjecanje. Potom su sudionici na svojim starim motociklima napravili vozohod kroz grad Ogulin, te se uputili u Oštarije gdje je na igralištu kod Vatrogasnog doma održano natjecanje.

U klasi D (motocikli proizvedeni od 1931.do 1945.godine) pobijedila je Antea Cesar ispred Martine Cesar (obje iz Ivanića) i Aljoše Kubaske (Zadar). U klasi E (1946.-1960.) najbolji je bio Mladen Mihaljević iz Ogulina ispred Tomislava Cesara (Ivanić) i Ivice Brozovića (Ogulin), a osmi je bio Anton Božičević (Ogulin). U klasi F (1961.-1970.) pobijedio je Damir Tomašić iz Karlovca, a u klasi G (1971.-1988.) Marijan Frketić iz Karlovca. U klasi motocikala van konkurencije prvi je bio Zoran Župan, drugi Ivan Blašković, a treći Franjo Petrušić iz Ogulina, a u Tomos kupu (mopedi proizvedeni do 1988.godine) pobijedio je Ivica Brozović, drugi je bio Mladen Mihaljević (oba iz Ogulina, a treći Marijan Frketić iz Karlovca. U poretku klubova najbolji je bio OTK Ivanić, OTK Ogulin je bio drugi, OTK Karlovac treći, a OTK Zadar četvrti.
Nakon toga posebnu nagradu Oldtimer saveza Hrvatske dobio je i Oldtimer klub Ogulin povodom 20 godina postojanja i rada, a koju je preuzeo dosadašnji predsjednik OTK Ogulin Mladen Mihaljević. (dp)