Aktualno OG sada Ogulin

“Aktualac” potrajao skoro 2 sata!

Sjednica ogulinskog Gradskog vijeća počela je u 11 sati,  a prije samo par trenutaka završen je Aktualni sat. Najprije su pročitani odgovori na postavljena vijećnička pitanja, a potom je postavljeno niz novih.

Zlatko Mrvoš (SDP) zanimao se za rekonstrukciju Molinarijevog mosta koja Karlovačkoj županiji nikako da krene, iako su sredstva predviđena, te održavanje županijskih cesta koje ni nakon zime nisu sanirane. Boji se da je riječ o opstrukciji županijskih službi, a prema riječima  gradonačelnika Dalibora Domitrovića  direktor Županijske uprave za ceste  Stjepan Turković obećao je rješavanje problema, no bez rezultata. Most se  već trebalo početi sanirati, a zašto nije, gradonačelniku nije poznato.

Filip Šehović (SDP) zatražio je odgovor o postavljanju učinkovite javne rasvjete, a posebno je, naglasio, je, slabo osvijetljena Nova cesta. Prema obećanju gradonačelnika, tom će se poslu pristupiti uskoro i kompletna će rasvjeta na području grada biti zamijenjena led rasvjetom.

Zlata Kurelac (HDZ) zamolila je da joj se dostavi terminski plan gradnje i sve aktivnosti vezane uz gradnju novog dječjeg vrtića, a Nikola Požega (SDP) dotaknuo se  potrebi sanacije kolnika u Žegaru 1 izradu nove prometne studije u gradu Ogulinu.

Milan Sabljak (HDZ) nastavio je, kazao je, sagu o gradnji ceste Hačko -Bolnička i za reciklažno dvorište.  Gradonačelnik Domitrović u odgovoru je naglasio da je  rješevanje imovinsko pravnih odnosa sa vlasnicima zemljišta konačno pri kraju, te da nisu zaslužili ovakve rasprave. Pokrenut je novi postupak izvlaštenja i dovršetak gradnje prometnice očekuje vrlo brzo, kao i gradnja reciklažnog dvorišta, čiji je rok 30. lipanj iduće godine.

Momir Jakšić (SDP) ukazao je na problem oborinskih voda u Vijencu Ive  Marinkovića, te pohvalio odluku Vodovoda i kanalizacije što  i oni od nedavno pružaju  uslugu potrošačima u gradnji kanalizacijskih priključaka.

Neven Vujnović (SDSS) osvrnuo se na sanaciju nerazvrstanih cesta, a Ljiljana Gračanin (SDP) upitala je ima li “šuma u komunikaciji” oko gradnje retencije na relaciji grad-županija-Hrvatske vode. Dobila je gradonačelnikov potvrdan odgovor, ali i objašnjenje da  ima i onih koji namjerno iznose neistine i obmanjuju javnost.

Ivica Porubić (HDZ) pitao je po kojim se kriterijima vrši izbor izvođača za malčiranje terena, a prigovorio je što mnogi građani nisu mogli doći do ulaznica za film General, koji je prikazan u subotu, te što na pozivnicama za proslavu nije navedena sveta misa i procesija.

“Kriterij za malčiranje su cijena i kvaliteta, a odabir vrše stručne službe”-odgovorio je gradonačelnik Domitrović, a predlagatelj za prikazivanje filma, Hrvatski časnički zbor, nije uopće kontaktirao vlasnika za dozvolu za  prikazivanje filma. Nakon svih “peripetija” sve je odradilo Pučko otvoreno učilište, a ulaznice su se dijelile u gradskoj upravi i Turističkoj zajednici. Očito je netko uzeo previše, pa se nije pojavio.

“Župnik Josip Štefančić nije se pojavio, iako je član, na dvije sjednice Odbora za proslavu Dana grada , a na treću je poslao kapelana. Tek nam je tada on rekao da će procesija i misa biti od 18 sati, a nikakav zahtjev niti prijedlog nije nam dostavljen”-pojasnio je gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Tomislav Lipošćak (HDZ) osvrnuo se na prometno rješenje u vikend naselju Sabljaci gdje bi trebalo postaviti uspornike, a smatra da je predsjednik Gradskog vijeća kršio Poslovnik o radu Gradskog vijeća, te pitao  tko provjereva točnost  tonskog prijepisa sjednice.

Siniša Ljubojević (DSS) zaključio je “Aktualac” osvrtom na održavanje grobalja, te odvoz smeća u Drežnici i Jasenku, gdje su kontejneri zatrpani, a odvoz se vrši samo dva puta mjesečno.

Sjednica se nastavlja raspravom  o Prijedlogu Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu.