Aktualno OG sada Ogulin

Stavljena točka na i – u subotu otvorenje Trga Petra Stipetića!

Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, predložila je da se nepostojeći “trg kod golubice” nazove po velikom hrvatskom generalu i čovjeku, Petru Stipetiću.
Komisija za imenovanje ulica i trgova prihvatila je jednoglasno taj prijedlog, a njihov je stav nazočnima je na sjednici Gradskog vijeća danas prezentirao predsjednik Komisije Ivan Vuković.

“Ovime ćemo iskazati poštovanje prema našem generalu”-zaključio je Vuković, nakon čega je Tomislav Lipošćak (HDZ) iznio stav da Klub vijećnika HDZ -a prijedlog podržava.

Milan Sabljak (HDZ) imao je pitanje da li novi trg omeđuju  ili obuhvaćaju određene ulice!  Tražio je pojašnjenje, koje mu je dala pročelnica Slavica Zubčić, a Ljiljana Gračanin podsjetila ga je da je o tome održan i zbor građana Mjesnog odbora.

Momir Jakšić (SDP) replicirao je Milanu Sabljaku, podsjetivši ga da je tek iz drugog pokušaja PetarStipetić proglašen počasnim građaninom Ogulina, a Zlatko Mrvoš uime Kluba vijećnika SDP-a podržao je prijedlog, te smatra da je žalosno što je došlo do dizanja tenzija iz redova HDZ-a.

Zaključnu je riječ dao gradonačelnik Dalibor Domitrović, podsjetivši da se o ovom prijeldogu raspravlja već po drugi put i da je prvi put “miniran”.

“Omeđeno ili obuhvaćeno, tako je svejedno” – rekao je gradonačelnik Dalibor Domitrović, zadovoljan što će  general, oficir i džentlmen Petar Stipetić u našem gradu uskoro imati svoj trg.

Prijedlog je prihvaćen sa 15 glasova za i jednim suzdržanim!