S novom sezonom grijanja i veća cijena: Plin poskupio još u travnju, Gradska toplana cijenu digla tek sad

– Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) je početkom ožujka ove godine donijela Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2019. te za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. godine javljaju iz karlovačke Gradske toplane.

Dodaju da je izravna posljedica djelomične liberalizacije plinskog tržišta značila povećanje cijene plina za sve korisnike toplinske energije čiji toplinski sustavi koriste plin kao energent.

– Iako su građani koji su izravni kupci plina povećanje osjetili još s 1. travnjem 2019., Gradska toplana nije išla tada u povećanje cijene već je prošlu grijaću sezonu za svoje korisnike završila s nižom cijenom. Ove grijaće sezone 2019/2020. doći će do manje korekcije tarife energije proizvodnje od 6,2% upravo zbog spomenutog rasta cijene prirodnog plina i bit će biti efektivno s 1. listopadom 2019. godine, što za prosječan stan na mjesečnoj razini predstavlja oko 8,7 kn odnosno 2,4% povećanja ukupnih troškova grijanja, kažu u Gradskoj toplani. (KAportal)

Facebook Comments