Aktualno Županija

ViK ispravio greške i dobio zeleno svjetlo za Aglomeraciju Karlovac – Duga Resa – Radovi vrijedni oko 410 milijuna kuna kreću nagodinu

– Nakon što smo u travnju dobili četvrti put odbijenicu sa četiri primjedbe Jaspersa, raskinuli smo ugovor s dotadašnjim konzultantom, angažirali novog, presložili svoje redove, izradili gotovo novu studiju izvodivosti, novu analizu troškova i koristi, novi aplikacijski paket i novi elaborat zaštite okoliša, u potpunosti promijenili za ovu prijavu najbitnije dokumente. Početkom rujna predali smo to Hrvatskim vodama, koje šalju Ministarstvu zaštite okoliša, a jučer na sastanku s predstavnicima Jaspersa prezentirali sve što smo mijenjali jer smo time ispravljali pogreške i usmeno dobili pozitivno mišljenje. Predstoji nam još 30 dana formalizacije i, optimistično, krajem listopada, početkom studenog očekujemo odobrenje Jaspersa, izjavio je na današnjoj pressici direktor Vodovoda i kanalizacije Nikola Rogoz, govoreći o najvećem komunalnom projektu u gradu, Karlovcu II ili Aglomeraciji Karlovac – Duga Resa.

Njime će biti izgrađeno više od 65 i rekonstruirano 7 kilometara kanalizacije, te rekonstruirano 56 kilometara vodovodne mreže na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića, izgrađeno 27 crpnih stanica, retencija i solarne sušionice mulja na pročistaču u Mekušju… Vrijedan je oko 410 milijuna kuna, od kojih je većina bespovratnih, europskih.
No, prijava, predana u siječnju, u travnju je odbijena s primjedbama Jaspersa na vrste cjevnog materijala za vodoopskrbu i odvodnju, jediničnu cijenu radova po dužnom metru, financijski udio EU sredstava u ukupnom projektu, te ukupnu dužinu rekonstrukcije vodoopskrbne mreže na području Karlovca. (kaportal.hr)