Aktualno Županija

Kod Rakovice počinje gradnja turističkog naselja s čak 18 objekata – od idejnog rješenje do građevinske dozvole u svega pola godine!

U Selištu Drežničkom kod Rakovice gradit će se luksuzno turističko naselje s čak 18 građevina a ovaj je projekt konačno došao i u fazu realizacije nakon što je jučer investitoru, poduzetniku Ivanu Sitaru iz Zagreba uručena građevinska dozvola.

Uručile su je na mjestu budućeg turističkog naselja zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Karlovačke županije Marina Jarnjević. Izrađivač ovog zahtjevnog projekta je tvrtka Stil Artis d.o.o i projektant Davor Musulin.

– Prepoznavajući prednosti “srca Hrvatske” želio sam u uložiti vlastiti kapital u turizam. Kupnjom zemljišta rodila se ideja o izgradnji turističkog naselja sa smještajnim jedinicama koje imaju poveznicu s prastanovnicima ovog kraja. Zadaća je bila da se gosti zadrže duže od sada uobičajenog. Pristupajući izradi idejnog rješenja, isto je prezentirano u županijskom uredu za graditeljstvo i okoliš. Prepoznavši karakter, sadržaj i značaj projekta, pročelnica Marina Jarnjević je, zajedno sa svojom suradnicom Anitom Malović, pružila izuzetno profesionalnu i stručnu podršku u svakom segmentu. Naša iskustva ukazuju na to da je ured koji vodi pročelnica Jarnjević uvijek bio na raspolaganju te bio spreman pružiti stručnu pomoć, rekao je Sitar.
Istaknuo je kako je od izrade idejnog rješenja do izdavanja građevinske dozvole prošlo svega 6 mjeseci te se zahalio Upravnom odjelu i Karlovačkoj županiji te načelniku Rakovice Franju Franjkoviću.

– Da je ovo jedan pravi primjer koji bi se podveo pod naziv “servis servisa” kako svakodnevno nastoje raditi u Karlovačkoj županiji, naglasila je zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin. “Suradnja investitora i predstavnika javne uprave lokalne i regionalne razine postaje kontinuitet. Zanimljivo je da je vremenski ciklus investicije sveden na razinu koja je iznenađujuće brza i za samog investitora. Ovdje je primjetno da suradnja županijskih institucija, Turističke zajednice, Zavoda za prostorno uređenje, koji je izrađivao izmjenu Prostornog plana općine Rakovica u koji je između ostalih bio uključen i investitor te Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, već je sada pokazala odlične rezultate, a puno uspjeha želim i investitoru u realizaciji njegovog projekta, pohvalila se Furdek-Hajdin. (kaportal.hr)