Aktualno OG sada Ogulin

Svečano otvoren Trg Petra Stipetića!

Svečano je bilo danas prije podne u našem gradu. Povodom 519. rođendana Ogulina na Trgu hrvatskih rodoljuba nekoliko izaslanastava položilo je vijence i upalilo sviejće, nakon čega su nazočili svečanom proglašenju Trga Petra Stipetića, generala Hrvatske vojske i počasnog građanina našeg grada.

Osim njegove kćerke Vesne, koja je otkrila spomen ploču s njegovim likom, ovom su činu nazočili i nazočnima se obratili predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i autor HTV-ove emisije o generalu Stipetiću Hrvoje Zovko, potom i general Marijan Mareković, te vice admiral Robert Hranj.

Obraćajući se nazočnima gradonačelnik Dalibor Domitrović je poručio kako Ogulinci mogu biti ponosni na našeg sugrađanina Petra Stipetića, koji će ostati zapamćen ne samo po svom radu i djelu, nego i poštenju koje ga je krasilo cijeli život.

Među brojnim Ogulincima koji su nazočili otvorenju Trga Petra Stipetića,  bili su i saborski zastupniici i izaslanik župana Karlovačke županije, kandidat za predsjednika RH, bivši predsjednik Vlade Zoran Milanović sa suradnicima te brojni predstavnici medija.