Aktualno OG sada Ogulin

Vikend – sunčano i većinom toplo

Hrvatsku u petak i tijekom vikenda očekuje pretežno sunčano i u većini krajeva vrlo toplo vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda

Za vikend prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti u jutarnjim satima mjestimice magla, a tijekom dana ponegdje umjerena naoblaka. Vjetar uglavnom slab, u subotu ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u ponedjeljak jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, mjestimice podno Velebita u subotu još jaka. Drugdje na Jadranu ujutro bura, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Većinom vrlo toplo, na Jadranu ponegdje i vruće, a jutra na kopnu relativno svježa.

Danas, većinom sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro magla, a danju povremeno umjerena, na zapadu sredinom dana i povećana naoblaka, no zadržat će se uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, u prvome dijelu dana podno Velebita još mjestimice jaka bura s olujnim udarima, a u Dalmaciji sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 15, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna od 21 do 26, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 26 i 31 °C.