Aktualno Gastro Magazin

Bobanova torta

Dobro poznata, Bobanova torta je barem jednom krasila stol svake domaćice. Ako ju još niste imali prilike napraviti, predlažemo da to učinite sad. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat dostojan svakog nepca!

Potrebni sastojci za 6 porcija:
bjelanjak, 6
žumanjak, 6
šećer, 120 g
čokolada za kuhanje, 120 g
prašak za pecivo, 1/2 vrećice
vrhnje za šlag, 1/2 litre
džem od borovnica ili šumskog voća

Upute po koracima:
Prvo odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Zatim ćemo pripremiti čvrsti snijeg, tako da istučemo 6 bjelanjaka sa 120 g šećera, a preostale žumanjke ćemo istući s pola vrećice praška za pecivo.
Sada na pari otopimo 120 g čokolade za kuhanje, a zatim otopljenu čokoladu umiješamo u smjesu od žumanjaka i praška za pecivo. Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj i tučeni snijeg te lagano umiješamo. Zatim smjesu od žumanjaka, bjelanjaka i čokolade stavljamo u kalup te u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pečemo 30-35 minuta.
Nakon proteklog vremena, pečeni biskvit izvadimo te pustimo da se ohladi, a zatim ga premažemo džemom od borovnica ili šumskog voća.
Za kraj, istučemo i šlag te premažemo tortu i stavimo ju u hladnjak.Kada se torta dobro ohladi i stisne možemo ju poslužiti. U slast! (finirecepti.net.hr)