Bobanova torta

Dobro poznata, Bobanova torta je barem jednom krasila stol svake domaćice. Ako ju još niste imali prilike napraviti, predlažemo da to učinite sad. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat dostojan svakog nepca!

Potrebni sastojci za 6 porcija:
bjelanjak, 6
žumanjak, 6
šećer, 120 g
čokolada za kuhanje, 120 g
prašak za pecivo, 1/2 vrećice
vrhnje za šlag, 1/2 litre
džem od borovnica ili šumskog voća

Upute po koracima:
Prvo odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Zatim ćemo pripremiti čvrsti snijeg, tako da istučemo 6 bjelanjaka sa 120 g šećera, a preostale žumanjke ćemo istući s pola vrećice praška za pecivo.
Sada na pari otopimo 120 g čokolade za kuhanje, a zatim otopljenu čokoladu umiješamo u smjesu od žumanjaka i praška za pecivo. Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj i tučeni snijeg te lagano umiješamo. Zatim smjesu od žumanjaka, bjelanjaka i čokolade stavljamo u kalup te u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pečemo 30-35 minuta.
Nakon proteklog vremena, pečeni biskvit izvadimo te pustimo da se ohladi, a zatim ga premažemo džemom od borovnica ili šumskog voća.
Za kraj, istučemo i šlag te premažemo tortu i stavimo ju u hladnjak.Kada se torta dobro ohladi i stisne možemo ju poslužiti. U slast! (finirecepti.net.hr)

Facebook Comments