Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem : Oporba proizvodi aferu, rođeni su za to!

“Sretan sam što su građani zadovoljni ovogodišnjom proslavom Dana grada. Oni moraju saživjeti s njom, to nam je i bio cilj, jedino što me razočaralo je manji odaziv u petak u Frankopanski kaštel, ali sve ostalo je bilo odlično”-rekao je u uvodu, osvrnuvši se na brojna događanja povodom rođendana grada Ogulina gradonačelnik Dalibor Domitrović, u današnjoj radijskoj emisiji “Oči u oči”. Bila je to promocija grada i naših OPG-ova, na trailu se okupilo preko 400 natjecatelja, grad su posjetili brojni gosti, a osim Mihaele Stipetić iz LAG-a Frankopan, koja je najzaslužnija za organizaciju Festivala ogulinskog zelja, sve su gradske tvrtke zaslužile pohvale.

Povijesnim događajem ocijenio je imenovanje Trga Petra Stipetića, a razočaralo ga je neodazivanje državnog vrha, od predsjednice i premijera, do ministara i župana Damira Jelića.

U nastavku emisije govorio je i o “radnoj” sjednici Gradskog vijeća koja je održana prije nekoliko dana.

“Oporba je neozbiljna, oni “proizvode aferu” i rođeni su za to, kao i njihovi kolege na državnoj razini. Nudili su nam, primjerice, štandove jeftinije od naših, ali nikad nisu dali konkretan prijedlog. Prozvan sam za košnju trave na Poredicama. Govore o stranačkom davanju posla, a zaboravljaju da je izvođač radova  bio 10 godina član HDZ-a!”-rekao je Domitrović i osvrnuo se na rebalans proračuna, koji je ostalo na istoj razini. Morao se mijenjati zbog odbijenice za Poduzetničku zonu, a razlog se još uvijek ne zna. I to je ocijenio podmetanjem klipova, ali još nije javno otkrio tko im to radi.

Osvrnuo se i na stanje u Vodovodu i kanalizaciji, gdje je u četvrtak došla revizija i “češlja” financijsko poslovanje tvrtke, a vjeruje i da je netko godinama prikrivao stvarnu potrošnju vode za određene pravne subjekte. Zbog svega je protiv nepoznatog počinitelja već podnesena kaznena prijava.

I u Stambeno komunalnom gospodarstvu, nakon financijske konsolidacije, uočene su nepravilnosti u radu. Jedan je djelatnik, primjerice,  koji je radio na naplati parkiranja,  od 45 radnih dana čak 30 proveo kod kuće! Logično je očekivati da će i u toj tvrtki uslijediti otkazi ugovora o radu.

U drugom dijelu u emisiju su se mogli svojim pitanjima uključiti i slušatelji. Pitali su za sanaciju ceste u Desmericama, gradnju kanalizacije prema Kalcima, te budućnost Bjelolasice.

“Zainteresiranih za Bjelolasicu ima, ali grad na to nema utjecaja, već stečajni upravitelj”-zaključio je gradonačelnik Domitrović, koji se nada da će ipak biti upornih, koji se u tom cilju neće obeshrabriti.