Karlovačka policija pojačava i preventivne i represivne akcije: Unatoč manjem broju nesreća, više izgubljenih života – 8 u 8 mjeseci

– Do kraja godine imat ćemo i preventivne, ali i represivne akcije, najavio je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac, za današnje edukativne izložbe u Radićevoj ulici, ponajprije namijenjene najmlađim sudionicima u prometu, ali i svima ostalima kako bi se promicalo poželjeno ponašanje u prometu.

A ponašanje kojim se poštuju prometna pravila nužno je kako bi utjecalo na sigurnost svih koji u njemu sudjeluju, od vozača i putnika, biciklista do pješaka. Ovi potonji do sad su u prometu najviše stradali.

– Među poginulima ove godine 4 su pješaka, dva na autocesti, dva na rubnim dijelovima cesta. Od toga je nekoliko specifičnih nesreća: nalet na pješaka koji leži na cesti i dva naleta na pješaka na autocesti, gdje preventivne aktivnosti ne možete poduzimati, nema ni ciljane skupine. Do Nove godine provodit ćemo i preventivne i represivne aktivnosti kako bismo stanje zadržali na postojećem nivou. Mada, nesreća sa smrtnim posljedicama već je sada toliko da ne možemo biti zadovoljni, napomenuo je Boljkovac.

U prvih osam mjeseci na području PPRP Karlovac manje je prometnih nesreća nego u istom periodu lani – 309, odnosno, 369, manje je i ozlijeđenih u tim nesrećama, ali znatno više izgubljenih života, čak 8. U istom periodu prošle godine bilo je troje poginulih, sedmero u 2018. (KAportal)

Facebook Comments