Aktualno OG sada Ogulin

Novi krov na školi u Vitunju

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i zamjenik Neven Ivošević posjetili su Vitunj, kako bi obišli izvedene radove na zamjeni krova škole. U prostoru škole goste je dočekao gradski vijećnik Neven Vujnović, s još nekoliko mještana Vitunja, koji su izrazili zahvalu i zadovoljstvo učinjenim radovima. U proteklih nekoliko dana izvršeni su radovi na zamjeni starog pokrova škole sa novim limenim pokrovom i novom izolacijom.

Iako zgrada škole nije u funkciji 15-ak godina, mještani Vitunja nisu dozvolili da se uruši, s obzirom da ih za tu školu vežu uspomene na prve dane u školskim klupama. Škola je danas napuštena, a planove oko uređenja same zgrade i okoliša gostima su objasnili mještani Vitunja koji su iskazali volju za radnim akcijama, kako bi njihovo mjesto izgledalo još ljepše, te se uredilo dječje igralište, jer mjesto još uvijek živi i ima malene djece.

Mještani su gradonačelnika Domitrovića pitali i što će biti sa vrlo lošom cestom od Puškarića do Vitunja, koja je na dijelovima gotovo neprohodna, a dodatna oštećenja nanose brojni teški kamioni prilikom izgradnje potpornog zida za buduću retenciju, iako se radi o lokalnoj cesti koja je pod upravljanjem Županijske uprave za ceste Karlovačke ceste. Razgovaralo se  i o drugim manjim problemima, s obzirom da je Vitunj jedno od mjesta na ruralnom području, koje ima riješeno pitanje kompletne infrastrukture.

Vrlo brzo prionit će se daljnjim radovima na uređenju mjesta.

davdav