Aktualno Županija

Nakon Ilovca Karlovčanima na raspolaganju još jedno reciklažno dvorište – od 1. listopada s radom počinje ono na Maloj Švarči

Uz postojeće Reciklažno dvorište na Ilovcu, od 1. listopada službeno s radom započinje i Reciklažno dvorište na Maloj Švarči u Ulici dr. Slavka Rozgaja 5a.

– Reciklažno dvorište je opremljeno za skladištenje i zbrinjavanje 48 vrsta otpada, od čega i 22 vrste opasnog otpada. Građani tako mogu besplatno predati neopasni otpad poput papira, kartona, stiropora, guma, obojenih metala, jestivih ulja, deterdžente, tekstil i drugo, ali i opasni otpad – boje i lakove, baterije, akumulatore, medicinski otpad, otapala, kiseline, lužine, električnu i elektroničku opremu, kažu nam u karlovačkom gradskom poduzeću Čistoća.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Mala Švarča isto je kao i Reciklažnog dvorišta na Ilovcu. Ponedjeljkom, srijedom i petkom otvoreno je od 7 do 15 sati, a utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati. Subotom će također raditi i to od 7 do 15 sati.

– Odvajanjem otpada i dodatno korištenjem reciklažnih dvorišta smanjuje se količina miješanog komunalnog otpada koja se odlaže na Odlagalište, što nam je svima u cilju. Pozivamo građane da u što većoj mjeri koriste reciklažna dvorišta koja su im na raspolaganju. Na Karlovčanima je da otpad dovezu, dočekat će ih radnik koji će otpad izvagati i zbrinuti bez plaćanja, kao i pružiti dodatne informacije u slučaju potrebe, rekao je direktor Čistoće Tomislav Polić.

Iz gradskog poduzeća podsjećaju da je Grad Karlovac s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Karlovca”’ koji se financira iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 1,570.025 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 1,334.521 kuna. (kaportal.hr)