Aktualno OG sada Ogulin

Sutra, mozaik od lišća

Obilježavanje 13. Tjedna cjeloživotnog učenja danas je nastavljeno Treningom javnog nastupa, pod vodstvom Kristijana Sedaka. Kako doznajmo, interes za ovaj zanimljiv trening bio je izuzetno velik.

Srijeda je rezervirana za ekološke teme, a u kampanju cjeloživotnog učenja uključilo se i ogulinsko Stambeno komunalno gospodrastvo. Ovu zanimljivu suradnju voditeljica andragoške djelatnosti Pučkog učilišta, Ružica Salopek prokomentirala je slijedećim riječima: “Evo tu se radi o jednoj dobroj suradnji sa Stambeno komunalnim gospodarstvom. U srijedu počinje u 10:00 sa promotivnom akcijom na štandovima gdje ćemo moći prezentirati, kroz različite materijale, važnost ekologije i važnost očuvanja okoliša, a onda uz to naravno i programe i ono što pučko učilište u smislu obrazovanja radi. Tu su i predavanja o zaštiti okoliša kao i radionice izrade mozaika od lišća, a koje će se održati u našem parku.”

Više detalja o tome što nas sutra očekuje u gradskom parku doznajemo od stručne suradnice za plan i analizu SKG-a, Maje Magdić Pešut:
“Predvidjeli smo sutra jedno kratko predavanje sa nižim razredima osnovne škole gdje ćemo učiti o zaštiti okoliša, a najveći naglasak će biti na razvrstavanje otpada jer smatramo da još uvijek ne znamo što u koju posudu odložiti, kako odložiti i na koji način, tako da učit ćemo sutra u tome. Kasnije ćemo izrađivati mozaik od lišća, koje spada u bio otpad, a sve će se održati u Park kralja Tomislava. Imat ćemo štand smješten kraj pametne klupe, tamo ćemo izrađivati taj mozaik. Svi su dobrodošli i pozivamo sve da da dođu na naš štand, da uzmu letak i brošuru, i onda si prouče”