Aktualno Županija

Za gradnju obilaznice Turnja stigla tek jedna jedina ponuda izvođača – u Građanskoj inicijativi zadovoljni, na potezu Hrvatske ceste

Prema informacijama koje imaju Turnjačani okupljeni u građanskoj inicijativi “Obilaznica koja život znači”, održano je javno otvaranje ponuda za gradnju obilaznice ove karlovačke gradske četvrti.

Naime, u roku za dostavu ponuda stigla je samo jedna jedina i to ona zagrebačke građevinske tvrtke GIP Pionir d.o.o.

– Sada od strane Hrvatskih cesta slijedi pregled i ocjena pristigle ponude. Nadamo se da će ponuda biti valjana i da će se uskoro donijeti odluka o izgradnji naše obilaznice, izvijestili su iz Građanske inicijative.
Ako jedina ponuda ponuditelja bude prihvaćena, neće biti roka mirovanja i mogućih žalbi, što Turanjčane posebno veseli jer se nadaju da će onda i gradnja obilaznice krenuti što prije.

Podsjetimo, velik broj građana, uglavnom stanovnika Turnja okupljen je u inicijativi kojom traže završetak davno zamišljenog projekta nastavka “brze ceste” a kako bi se rasteretio promet teških kamiona kroz njihovu gradsku četvrt. Sve je kulminiralo tragičnim stradavanjem djeteta pod kotačima kamiona, pa su Turanjčani odlučili uzeti stvar u svoje ruke i građanskim pritiskom, prosvjedima i šetnjama, prislili nadležne da iz ladica izvade zaboravljeni projekt i nastave gradnju. Na trasi je i davno izgrađeni “Vukelićev most” ali pristupnim cestama nikad spojen “Vukelićev most” preko rijeke Korane. (kaportal.hr)