Aktualno OG sada Ogulin

Mališani na zabavan način učili o ekologiji

Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja nastavljeno je i u srijedu s naglaskom na ekologiju i očuvanje okoliša. U cijelu ovu priču uključilo se i ogulinsko Stambeno komunalno gospodarstvo. Njihova djelatnica Maja Magdić Pešut u gradskom je parku učenicima ogulinskih osnovnih škola održala predavanje o zaštiti okoliša. Potom su mališani prionuli izradi mozaika od lišća, Land nature Arta kojim se željelo potaknuti sve sudionike na razvijanje umjetničke i ekološke svijesti u društvu, korištenje prirodnih resursa te promovirati načela održivog razvitka. Kroz igru, djeca su imala priliku vidjeti kako na praktičan i zabavan način iskoristiti biorazgradivi otpad.
Istodobno su djelatnice Pučkog učilišta i SKG-a građanima dijelile prigodne brošure i materijale na temu cjeloživotnog učenja i gospodarenja otpadom.

Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja nastavlja se sutra radionicom pletenja koju vodi Mihaela Marković. Radionica počinje u 17 sati, a održat će se u Pučkom otvorenom učilištu. (Foto:OGportal/POUOgulin)