Aktualno Županija

Poplave u karlovačkom Pothodniku uskoro prošlost – hidroizolacija do kraja mjeseca, nakon toga i plan rekonstrukcije i sadržaja

Pothodnik bi do kraja ovog mjeseca trebao imati novu hidroizolaciju, a svi problemi s “poplavama” u njemu postati prošlost.

Hrvatske ceste, podsjetimo, rade rekonstrukciju raskrižja Brze ceste s Tomislavovom i Trga hrvatskih branitelja, a Grad financira radove na hidroizolaciji Pothodnika, vrijedne 1,2 milijuna kuna.

– Bit će riješena hidroizolacija u cjelokupnom dijelu tako da više neće biti puštanja vode, posebnim sustavom oborinska odvodnja će biti odmaknuta od samog pothodnika, najavio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je da je plan riješiti hidroizolaciju kako bi se onda moglo krenuti i u njegovu rekonstrukciju, odnosno, sadržaja u njemu.

Jedini poslovni prostor u vlasništvu Grada je onaj u samom središtu Pothodnika, ostali su u privatnom vlasništvu.
– Predstoji nam sastati se sa svima, vidjeti koji su im planovi i što namjeravaju ubuduće. U Gradu smo stava da je naš prostor pogodan za različite djelatnosti, ali rado bismo ga dali nekome na upravljanje, iznajmili. Nakon što budu završeni radovi, bit će trenutak za odlučiti što i kako jer sve do sad je bilo održavanje, popravljanje… Vjerujem da bi to moglo biti ubrzo, izjavio je Mandić. (kaportal.hr)