Aktualno Županija

Požar poharao zgradu kod Duge Rese, vatrogasci unatoč brzoj intervenciji nisu uspjeli spasiti gospodarski objekt i automobil

U jako kratkom vremenu izgorjela je zgrada u Gršćakima kod Duge Rese, a unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, obitelj Šušlje ostala je bez svog gospodarskog objekta.

Vatrogasci DVD-a Belavići, njih osmero s tri vozila, pojurili su na mjesto događaja oko 18 sati, a u pripomoć su im ubrzo stigli i vatrogasci DVD-a Duga Resa i Stara Sela. Bez obzira na uložene napore vatrogasaca, vatra se rasplamsala i zidana zgrada je u potpunosti izgorjela kao i sve što se nalazilo u njoj.

Kako doznajemo u objektu je bio i automobil, koji je izgorio, pa je šteta još veća. Uvijek ažurni vatrogasci spriječili su širenje požara na obiteljsku kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini.
Pretpostavlja se kako su uzrok požara loše električne instalacije pa je „kratki spoj“ prouzročio vatru zbog čega je izgorjela je cijela zgrada.

Tijekom gašenja požara vatrogasci su čuli eksploziju, najvjerojatnije od plinske boce koja je bila u objektu, no na svu sreću, sve je završilo bez posljedica po hrabre vatrogasce. (kaportal.hr)