Aktualno Županija

Gradska toplana pali kotlove, kreće sezona grijanja – razmatraju produljeno grijanje navečer i ranije ujutro, kao noćno grijanje

Karlovačka Gradska toplana danas pali svoje kotlove, tako da će prvi korisnici već sutra imati tople radijatore. Naime, ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna, a uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

Upravo to su odlučili u Gradskoj toplani koji kažu da će među prvima grijanje dobiti prioritetni korisnici, dječji vrtići, škole, domovi zdravlja te domovi za starije i nemoćne osobe. Potom će na red doći i stambene i poslovne zgrade u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

– Tijekom ljetnih mjeseci Gradska toplana Karlovac izvršila je niz opsežnih i zahtjevnih radova kako bi svojim korisnicima osigurala kvalitetnu uslugu. Uz radove na vrelovodnoj mreži te radovima u proizvodnom postrojenju, učinjeno je i mnoštvo aktivnosti na kućnim toplinskim sustavima naših korisnika. Također, ugovorene su dovoljne količine plina te rezervnog energenta što korisnicima Gradske toplane pruža još veću sigurnost jer u slučaju eventualne plinske krize grijanje korisnicima ne staje, kažu u Toplani te pozivaju predstavnike stanara da osiguraju nesmetan pristup svojim toplinskim podstanicama za djelatnike Gradske toplane, kako bi njihove zgrade počele primati toplinsku energiju iz gradskog centralnog toplinskog sustava.
– Također apeliramo i na krajnje kupce koji još uvijek izvode radove na unutarnjim instalacijama da ih što prije završe te po završetku obavijeste Gradsku toplanu kako bismo u svim zgradama mogli što prije uključiti grijanje. Temeljem upita naših korisnika razmatramo i produljeno grijanje navečer i raniji početak grijanja ujutro, kao i reducirano noćno grijanje, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti građane, kažu u Gradskoj toplani. (kaportal.hr)