Aktualno OG sada Ogulin

Nastavlja se tjedan cjeloživotnog učenja

Danas radionica pletenja

Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja nastavlja se danas besplatnom radionicom pletenja, a vodit će ju Mihaela Marković. Radionica se održava u učionici Pučkog otvorenog učilišta od 17 sati. Ista radionica, u isto vrijeme i na istom mjestu očekuje vas i u petak.

Sutra predavanje o financijskoj pismenosti

Petak u ogulinskom Pučkom učilištu donosi i jedno zanimljivo predavanje na temu financijske pismenosti. Predavanje će održati financijska savjetnica Petra Marušić.

Koliko građani uopće znaju o financijskoj pismenosti doznajemo upravo od predavačice, Petre Marušić:”Pa za sad znanje je poražavajuće. Puno istraživanja na tu temu odrađuje sama Svjetska banka, razne financijske udruge i financijske institucije, ali eto moramo učiti, trebamo mijenjati stvari iz temelja. Sve ostaje na mlađim naraštajima, oni stvarno imaju priliku napraviti sve onako kako treba i da im bude puno bolje. A mi koji smo eto u procesu života uvijek stignemo nekom pozitivnom praksom, promjenom, napraviti nešto bolje, donijeti u život neki novi benefit, tako da smatramo da će tema svima biti korisna”.