Aktualno OG sada Ogulin

Sve žurne službe bile su na terenu

Zvuci sirena svih raspoloživih hitnih službi danas su se mogli čuti na vodocrpilištu u Ogulinskom Zagorju.

Na svu sreću, radilo se o vježbi koja je zakonska obveza gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. Scenarijem vježbe bio je  predviđen  slučaj nekontroliranog istjecanja klora na crpnoj stanici. Radnik crpilišta, omamljen klorom, trči van stanice i kreće prema izvorištu. Pri tom se poskliznuo i pao.

Alarmirane su sve hitne službe, pa su na teren ubrzo stigli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ogulin, policijski službenici, članovi ogulinske stanice HGSS-a, Hitna medicinska pomoć i Crveni križ.

O provedbi mjera sigurnosti i zaštite na radu više smo, ovom prilikom, doznali smo od Igora Regetaša iz tvrtke Kontrol biro, a o kloru i mogućim posljedicama je govorio Milan Stipetić iz Javne vatrogasne postrojbe.  O ulozi policije u ovakvim situacijama izvijestio je načelnik PP Ogulin Goran Vukelja, a direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Bojan Prebežić naglasio je kako će se ovakve vježbe i dalje održavati, jednom godišnje

Vježbi je nazočio i gradonačelnik Dalibor Domitrović sa svojim suradnicima, a na kraju je pripremljen domjenak uz zajedničko druženje djelatnika tvrtke i svih sudionika vježbe.