Aktualno OG sada Ogulin

Počelo obilježavanje Dječjeg tjedna

Jučer je tradicionalnim pisanjem poruka odraslima, u ogulinskom vrtiću i osnovnim školama započelo obilježavanje Dječjeg tjedna. Ovu tradicionalnu manifestaciju organizira Savez društava Naša djeca Hrvatske, a u našem gradu Društvo Naša djeca Ogulin. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Između ostalog, članovi DND-a Ogulin posjetili su jučer  rodilište i odjel pedijatrije Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Bogat program Dječjeg tjedna bit će nastavljen u srijedu, od 10 sati, na Trgu Petra Stipetića gdje će mališani Dječjeg vrtića Bistrac građanima dijeliti balone s ispisanim porukama. Od 11 sati u Pukčom otvorenom učilištu ogulinska udruga Gita upriličit će Dan otvorenih vrata.

U 13 sati u Velikoj dvorani Gradske vijećnice gradonačelnik Dalibor Domitrović upriličit će prijam za predstavnike Društva Naša djeca, dječjeg vrtića, te ogulinskih osnovnih i srednjih škola. Program će biti nastavljen od 17 sati, u prostorijama ogulinskog DND-a, Danom otvorenih vrata ove udruge. U program se uključila i Gradska knjižnica i čitaonica gdje će najmlađi od 18 sati imati priliku uživati u pričanju priča i bajki, tj. Bajkaonici.

Obilježavanje Dječjeg tjedna nastavit će se i dalje tijekom tjedna, a sve će okončati u subotu, 12. listopada.