Aktualno OG sada Ogulin

Štrajk u ogulinskim školama – kompletni podaci

U ogulinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana prosvjetni radnici su također u štrajku. Kako saznajemo od ravnateljice Sanje Dubić, u štrajk se uključilo 91% nastavnog osoblja, odnosno od 44 profesora, njih 41 je u štrajku. Koliko je učenika jutros došlo u školu nismo saznali. Poslije 12 sati bit će više informacija o tome kako će se nastava održavati sutra.

U Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić, u područnim školama Kučinići i Jasenak, nastava se održava normalno. U Drežnici su dva nastavnika u štrajku. U matičnoj školi u Ogulinu svi su učitelji u štrajku, a jutros je u školu, od 400 učenika, došlo njih 57.

U Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin nastava se odvija prema rasporedu, a u štrajku je 15 od 52 prosvjetna radnika.

Već smo prije objavili informaciju o situaciji u Prvoj osnovnoj školi gdje  biti održana samo prva dva sata. a djeca će nakon ta dva sata dobiti marendu i organiziranim će ih se prijevozom odvesti kući, a ostali roditelji mogu po djecu doći u 9,40 sati.
U štrajku svu svi djelatnici, i u jutarnjoj i u poslijepodnevnoj smjeni. U Prvu osnovnu školu na nastavu je, od ukupno 321 učenika, došlo njih 151, dakle manje od 50 posto.