Aktualno OG sada Ogulin

“Stop brzini”

Dječji smjeh i žamor odjekivao je ovog jutra samim centrom grada. Naime, u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, na parkiralištu iza Starog grada, upriličena je svečana prezentacija projekta “Stop brzini”. Autorica ovog hvalevrijednog projekta je naša sugrađanka Ljiljana Ivković, a njegov cilj je povećanje razine sigurnosti najmlađih u prometu. Prema njenim riječima, prije par dana je, na 8 lokacija, na području grada postavljena nova vertikalna i horizontalna prometna signalizacija s likovima iz Šegrta Hlapića. Na taj način želi se upozoriti vozače da poštuju ograničenje brzine, ali i da paze i na naše najmlađe sugrađane u prometu.

Prezentaciji projekta nazočili su, među ostalima, čelni ljudi grada predvođeni gradonačelnikom Domitrovićem, načelnik PP Ogulin Goran Vukelja, ali i mališani iz vrtića i osnovnih škola iz Ogulina i Josipdola.

Djecu su dočekali pripremljeni prometni poligoni na kojima su demostrirali svoje umjeće vožnje na biciklima, rolama i ostalim prometalima. Na ovaj način naučili su kako to činiti na siguran način, poštivajući prometne znakove. Imali su priliku okušati se i u raznim edukativnim radionicama i kvizovima, ali i uživati u zabavnom programu.

Projekt “Stop brzini” su pohvalili i podržali Grad Ogulin, HAK, PP Ogulin i PU Karlovačka, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Auto klub Karlovac, ogulinske odgojno – obrazovne ustanove, te mediji.

Poslijepodne se nastavlja obilježavanje Dječjeg tjedna, a naglasak je na stavljen na sadržaje namjenjene djevojčicama. Naime, danas se obilježava Međunarodni dan djevojčica. Tako se, zahvaljujći prezentaciji škole rukometa u organizaciji ŽRK Ogulin, djevojčice, od 17 sati i 30 minuta, u Gradskoj sportskoj dvorani mogu okušati u ovom sportu. U 18 sati, pak, u Gradskoj knjižnici i čitaonici djevojčice, njihove mame i bake mogu se okušati u izradi nakita.

Obilježavanje Dječjeg tjedna bit će okončano sutra na pomoćnom nogometnom stadionu NK Ogulina noćnim promatranjem nebeskih tijela. Početak je zakazan za 20 sati.