Aktualno OG sada Ogulin

Sutra će se štrajkati i u ogulinskim školama

Prema najvama sindikalnih čelnika, sutra će štrajkati nastavnici i profesori i u ogulinskim školama. Naime, i dalje traje cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske. Na konferenciji za medije na Markovu trgu, Branimir Mihalinec, čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, najavio je jutros da će se sutra štrajk održavati u Karlovačkoj, te Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Prema već ustaljenom običaju, ravnatelji odgojno – obrazovnih ustanova dužni su zbrinuti djecu koja će sutra doći u školu, a još je prerano govoriti o tome koji broj nastavnika će se odazvati štrajku. Na svakom od roditelja je da odluči hoće li dijete poslati u školu ili ne, a sve informacije i detalje vezane uz sutrašnji štrajk možete pratiti putem internetskih i Facebook stranica ogulinskih škola.

Tako na Facebook stranici Prve osnovne škole Ogulin stoji slijedeća obavijest:
“Prema odluci sindikata, u četvrtak, 17. listopada, u štrajku će sudjelovati, između ostalog, i škole Karlovačke županije.
U skladu s tim, učitelji Prve osnovne škole koji podržavaju štrajk sutra neće održavati nastavu.
Učenici koji unatoč održanom štrajku dođu u školu bit će zbrinuti na odgovarajući način.”.

Na Facebook stranici ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana piše:
“Na stranici zamjena objavljen je raspored održavanja nastave u četvrtak 17.10.2019. Najavljeno obilježavanje Dana kruha se otkazuje kao i sastanak Vijeća učenika.”.

Na web stranici ogulinske Obrtničke i tehničke škole učenicima je upućena obavijest u kojoj stoji:
“Sutra, 17. listopada 2019., nastava će se odvijati po prilagođenom rasporedu te se mole učenici da dođu u školu.”