Aktualno OG sada Ogulin

Zahvala bivšem gradonačelniku Nikoli Magdiću

Članovi Udruge slijepih i slabovidnih osoba danas su, redovnom godišnjom skupštinom, obilježili Dan bijelog štapa. Obično se ona održavala na blagdan Sv. Lucije, ali je ta praksa sada promijenjena.

Prema riječima predsjednika Udruge Miljenka Vučića, njihovo je članstvo uglavnom treće životne dobi, a trenutno provode nekoliko projekata. Likvidni su i nemaju problema s isplatom plaća i drugih obveza.

Članovi Skupštine prihvatili su plan rada i financijskog poslovanja za iduću godinu, a na kraju skupštine bilo je riječi o Danu bijelog štapa. Svoja iskustva je sa članovima podijelila Ljerka Wolf, koja je za sad jedina članica koja koristi bijeli štap, a najviše problema stvaraju joj vozači bicikla i romobila, koji prolaze velikom brzinom,a ne može ih se čuti. Zanimala se i zbog čega je stišan zvučni semafor u gradskom središtu.

Nakon nje, o svojim su iskustvima progovorili i ostali članovi, koje posebno smeta parkiranje nesavjesnih vozača na mjestu za invalide, te su istakli kako nedostaje senzibilnosti za osobe s invaliditetom.

No, nedostatak senzibilnosti nije pokazao bivši gradonačelnik Nikola Magdić, koji je bio poseban gost ove skupštine. Članovi Udruge slijepih i slabovidnih zahvalili su mu na svemu što je za njih učinio dok je bio na čelu grada, uručivši mu prigodan poklon.

U prilično emotivnom govoru Nikola Magdić pohvalio je rad udruge, sjetivši se i bivšeg predsjednika prof. Ivana Jurjevića, zaključivši da mu je drago što ga nisu zaboravili.

“Ovo je sigurno najvrjedniji poklon koji sam ikada dobio”- rekao je Nikola Magdić.