Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski prosvjetari štrajkali i danas

Danas štrajkaju učitelji u školama Karlovačke, Zadarske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-molavačke županije. Štrajkalo se i u ogulinskim školama.

Prema riječima ravnateljice Anđelke Salopek, u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić štrajkalo je ukupno 49 nastavnika, a u matičnu školu jutros su stigla tek 3 učenika. Ti učenici su bili zbrinuti. U Područnoj školi Jasenak se nije štrajkalo, pa se nastava odvijala prema rasporedu. Djelomično se štrajkalo u Područnim školama u Kučinićima i Drežnici, a na nastavu je stiglo i više djece nego u matičnu školu.

Ravnatelj Zvonko Ranogajec rekao nam je kako u Prvoj osnovnoj školi tek 1 nastavnik nije bio u štrajku, a u matičnu školu došla su, također, 3 učenika. Na nastavu nije došao niti jedan učenik Područnih škola u Zagorju, Desmericama i Turkovićima, dok se u Hreljinu, za 80% učenika, nastava odvijala po prilagođenom rasporedu.

Niti jedan učenik ovog jutra nije došao u ogulinsku Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana, a ravnateljica Sanja Dubić nam je rekla kako tek 2 nastavnika nisu bila u štrajku.
Potpuno je drugačija slika bila u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin. Ravnateljica Zrinka Ceranić – Jurković nam je rekla kako je štrajkalo 15 od 52 nastavnika, a, za učenike koji su došli, nastava je organizirana po prilagođenom rasporedu.

Prema najavama sindikalnih čelnika, štrajk se i dalje nastavlja diljem Hrvatske. Sutra će u štrajku biti Primorsko-goranska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Ličko senjska županij, dok će u ponedjeljak u štrajku biti cijela Hrvatska.