Aktualno OG sada Ogulin

Utvrđeno je 600 tisuća kuna direktne štete društvu

Danas je održana još jedna zajednička sjednica Skupštine i Nadzrnog odbora Vodovoda i kanalizacije, nakon koje su izjavu za medije dali predsjednik Nadzornog odbora Ivan Vuković, predsjednik Skupštine, gradonačelnik Dalibor Domitrović i direktor tvrtke Bojan Prebežić.

“Ključna točka dnevnog reda bilo je izvješće revizorske tvrtke o poslovanju Vodovoda i kanalizacije  od 1.1. 2012. do 15.4. 2019. Potrošnja goriva i maziva, nabavka materijala, njegovo skladištenje i količina, te održavanje voznog parka, tri su točke kroz koje smo željeli istražiti račune koji su stizali od INA-e, IMZ prometa i Auto servisa Bertović. Nalazi kažu da ima niz nelogičnosti. Utvrđeno je 600 tisuća kuna direktne štete društvu, što je uzrok otkaza bivšem direktoru i pokretanje kaznene prijave protiv odgovornih osoba, a to su direktor i predsjednik Nadzornog odbora”-rekao je Ivan Vuković, napomenuvši da je to tek okviran podatak, a detaljima će se baviti nadležne institucije.

Dalibor Domitrović rekao je da je to tek dio izvješća i utvrđeno je još niz nepravilnosti i nelogičnosti, a poslovanje nije bilo transparentno, što se može isčitati na čak 250 stranica revizorskog izvješća. Detalje će, kazao je, utvrditi nadležne institucije, a takva praksa će se,najavio je, nastaviti i u drugim tvrtkama gdje je on predsjednik Skupštine. Želja mu je konsolidirati sve tvrtke i financijski i organizacijski, te smanjiti troškove i cijene usluga.

Bojan Prebežić zaključio je da će nastaviti raditi najbolje što mogu, a sanacijom gubitaka moći će doći i do korekcije cijene vode. Još je jednom pozao građane koji se nisu priključili na kanalizacijski sustav da im se obrate.