Aktualno OG sada Ogulin

U tijeku je provedba projekta “Recikliraj za bolje sutra”

Uspješno se nastavlja realizacija projekta “Recikliraj za bolje sutra”. Podsjećamo, radi se o projektu kojeg zajednički provode Grad Ogulin i Općina Plaški, a u 85-postotnom iznosu sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Projekt se provodi na području Grada Ogulina i Općine Plaški do 22.04.2020. godine, a ukupna vrijednost mu je 498.040,00 HRK, dok Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 423.334,00 HRK.

Glavni cilj projekta je provedba izobrazno-informativnih aktivnosti kojima se želi doprinijeti željenim pozitivnim promjenama u sustavu gospodarenja otpadom. Svrha provedbe projekta je izgradnja svijesti građana grada Ogulina i Općine Plaški o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Do sada je, u sklopu ovog projekta, u ogulinskim školama i Dječjem vrtiću “Bistrac” odrađen čitav niz edukativnih radionica na temu održivog gospodarenja otpadom. Tako su se ogulinski mališani školarci već počeli upoznavati sa ovom problematikom, a sve radionice su prilagođene njihovom uzrastu. Radionice se ovih dana provode u ogulinskim područnim školama.

U sklopu ovog projekta izrađena je i web, te Facebook stranica istoimenog naziva, a u programu Radio Ogulina emitiraju se emisije na temu održivog gospodarenja otpadom.
Tiskane su i brošure i letci putem kojih se građane želi upoznati sa realizacijom i ciljevima ovog projekta, a one donose i niz zanimljivih i korisnih informacija na temu gospodarenja otpadom. Ukoliko još niste dobili ove propagandne materijale, oni će uskoro stići i na vaše kućne adrese. Izrađene su i brošure za strane turiste koji posjećuju naše područje, a one su dostupne u uredu Turističke zajednice Grada Ogulina.

Do kraja godine bit će organizirane i 4 velike javne tribine za građanstvo, te niz malih tribina po mjesnim odborima. Bit će to prilika za sve nas da od eminentnih stručnjaka čujemo i naučimo kako na održiv način zbrinuti otpad, te tako pridonjeti očuvanju okoliša i, u konačnici, smanjenju troškova kućanstva.

O terminima i mjestu održavanja tribina naknadno ćemo vas izvijestiti, a sve aktivnosti u sklopu projekta „Recikliraj za bolje sutra“ možete pratiti i na web stranici http://recikliraj.ogulin.hr/ .