Aktualno OG sada Ogulin

Uređuje se Park izviđača

U ogulinskom Parku izviđača, u sklopu provedbe projekta Susret s rijekom, traje izgradnja interpretacijskog centra na otvorenom, Đulin vrt. Vrijednost radova iznosi 1,3 milijuna kuna, a njima je obuhvaćena zamjena postojeće ograde, uređenje šetnice, postavljanje dviju sjenica i labirinta, izgradnja amfiteatra, te opremanje parka multimedijalnim interpretativno-edukativnim sadržajima.

Izvođač radova je tvrtka KIRASIĆ d.o.o. iz Ogulina. Nositelj projekta Susret s rijekom je Karlovačka županija, a partneri zaduženi za operativnu provedbu su gradovi Karlovac, Ozalj, Ogulin, turističke zajednice gradova Ogulina i Ozlja te Javna ustanova Razvojna agencija. U okvirima projekta Susret s rijekom uz spomenute radove koji se izvode u Ogulinu, započeli su i radovi u Karlovcu na šetnici uz rijeku Koranu te u Ozlju uz rijeku Kupu. Sveukupna vrijednost projekta Susret s rijekom iznosi 9,2 milijuna kuna, od čega se 7,8 milijuna kuna financira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”. Uz to je gotovo milijun kuna osigurano iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje provedbe projekata na lokalnoj i regionalnoj razini, što znači da će prijavitelj i partneri financirati manje od pola milijuna kuna, odnosno manje od 5% ukupnih troškova projekta.

Cilj projekta Susret s rijekom je doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, povećanje turističke privlačnosti ovih područja te edukacija i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja. Posjetitelji ovih lokacija će moći iskusiti ljepote prirode i edukativne sadržaje prezentirane putem suvremenih tehnologija i multimedijskih sadržaja.

Ogulinski Park izviđača ograđen je zaštitnom ogradom, koju su ipak neki uspjeli potrgati na dijelu na kojem je amfiteatar, pa smo uspjeli fotografirati jedn dio parka. Po onom što vidimo, to će izgledati lijepo.