Aktualno OG sada Ogulin

Održana prezentacija nove komunalne opreme – samohodnog uličnog čistača

Danas je u 12,00 sati u prostoru parka između crkve i “pametne klupe” održana  primopredaja i prezentacija nove komunalne opreme – samohodnog uličnog čistača. Uz zaposlenike SKG-a prezentaciji su nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja.

Radi se o uličnom čistaču na električni pogon marke Glutton – belgijskog proizvođača.
Riječ je o modernizaciji komunalne usluge čišćenja javnih površina, jer se radi o stroju velike usisne moći.  Tihog je rada, maksimalno 60 decibela, što je razina buke od malo glasnijeg ljudskog govora.
Stroj je potpuno ekološki prihvatljiv, na električni pogon sa GEL baterijom koja osigurava preko 10 sati rada dnevno. Baterija se puni na običnu mrežu od 220 V.
Usisivač je dovoljno uzak pa je prilagođen za gradske površine, jer može manevrirati između parkiranih vozila, lako je upravljiv naprijed/natrag, zaštićen je od samozapaljenja, npr. od žara ili gorućih cigareta, te sadrži spremnik od 240 litara.
Ergonomičan je i potpuno ekološki prihvatljiv, sa nula emisije CO2.

Stroj košta 91 tisuću kuna, čemu treba dodoati i PDV, a kupila ga je gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo.

Ovo je još jedan korak u unapređivanju komunalne usluge čišćenja javnih površina, na zadovoljstvo svih naših građana, navode u SKG-u.