Aktualno OG sada Ogulin

Hvala vam na humanosti!

Sinoć su se u Domu željezničara u Procama okupili dobrovoljni davatelji krvi ogulinskog kraja. Povod je bio obilježavanje nacionalnog Dana dobrovoljnih davatelja krvi, a okupljanje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin. Nazočne je uvodno pozdravila ravnateljica gradskog društva Crvenog križa Valentina Bartolović, a potom je riječ prepustila predsjednici društva Karmeli Matić. Ona je u svom govoru, između ostalog, uputila riječi zahvale ogulinskim davateljima za svaku kap krvi koju su nesebično darovali.

Upućujući im prigodnu čestitku, dobrovoljne davatelje pozdravio je gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je na okupljanje stigao u pratnji svog zamjenika Daniela Vukelje. Zahvalio im se na svakoj darovanoj dozi krvi kojom su u pomogli spasiti tuđe živote u najkritičnijim trenutcima. Veliki pljesak okupljenih gradonačelnik je dobio kada je najavio da je gradska uprava odlučila omogućiti besplatno parkiranje na području grada za sve muškarce koji su 35 i više puta darovali krv, ali i za darovateljice koje su to učinile 25 i više puta. Kako ostvariti ovo pravo bit će precizirano u narednim danima, a o svemu ćemo vas pravovremeno izvjestiti.

U nastavku svečanosti uručene su plakete Hrvatskog crvenog križa te prigodni pokloni, koje je osigurao Grad Ogulin, plemenitim pojedincima koji su, u razdoblju od 1.10.2018. do 1.10.2019., ostvarili 50, 75 i 150 davanja. Plakete za 50 puta darovanu krv uručene su Goranu Kasuniću, Mladenu Mihaljeviću, Milanu Neraliću, Branku Paušiću, Dinku Salopeku, Franji Šprajcu, Igoru Tripalu, Robertu Turkoviću. Za 75 davanja krvi priznanje je dobio Leopold Puljko, a za 151 davanje Marijan Žlimen.

Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin pripremilo je posebne zahvalnice i priznanja pojedinkama i pojedincima koji su kroz proteklu godinu ostvarili od jednog pa do pedeset davanja, a posebne riječi podrške upućene su “mladim” davateljima.
Svečanost je okončana prigodnim druženjem uz domjenak.