Aktualno OG sada Ogulin

Inicijativa za borbu protiv nasilja

Na inicijativu Ženske udruge “Katarine” Josipdol povodom sve učestalije pojave nasilja u društvu, u Ogulinu se sastala Inicijativa za borbu protiv nasilja. Cilj sastanka bio je okupljanje predstavnica svih organizacija žena na području Ogulina i okolnih općina, a u cilju zajedničkog djelovanja protiv nasilja bilo kojeg oblika.

Sastanku su prisustvovale inicijatorica Zorica Marina Jandrlic, predsjednica Ženska udruge “Katarine” Josipdol,  Astra Malbaša Pribanić, predsjednica, Mihaela Stipetić, tajnica i Martina Stipetić, članica Nadzornog odbora Udruge žena Ogulin, Anđelka Salopek, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Ogulin, Ljiljana Gračanin, potpredsjednica Foruma žena SDP-a Ogulin, Kata Sertić, predsjednica i Đurđica  Špehar tajnica Ženske Akcije Saborsko,  te Blanka Poljak Franjković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilista Ogulin.

Na sastanku je zaključeno da je nasilje svih oblika duboko je usađeno u svim društvenim strukturama, te predstavlja jedan od najčesćih oblika kršenja ljudskih prava te iziskuje stalno osvješćivanje i da se u borbi protiv nasilja trebaju ujediniti svi dijelovi društva, a posebice organizacije civilnog društva. Za početak, sve predstavnice svojih organizacija zajedno su odlučile prihvatiti prijedlog ravnateljice Pučkog otvorenog učilista Ogulin, kao centra cjeloživotnog učenja, za suradnju u smislu korištenja prostora Učilišta za održavanje predavanja, radionica, javnih tribina i ostalih aktivnosti koje bi se provodile radi prevencije i borbe protiv nasilja, te kao jačanje javno civilnog partnerstva.