Aktualno OG sada Ogulin

Novi detalji pljačke Tifona na odmorištu Dobra – razbojnički dvojac ukrao tek osam tisuća kuna, branit će se sa slobode

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave karlovačke protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1995. i 1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva,izvijestio je danas DORH.

Radi se, dakako, o pljački benzinske postaje Tifon na odmorištu Dobra kod Ogulina,a koja se dogodila ujutro oko 8 sati 26. listopada.

Policija, nakon što je uhvatila počinitelje, bila je dosta štura u samom opisu djela, pa od Županijskog državnog odvjetništva tako doznajemo nove detalje o ovom prepadu.

– Osobnim automobilom u vlasništvu drugoosumnjičenika došli do stražnjeg ulaza na odmorište Dobra – Istok na autocesti A1. Sukladno dogovoru, prvoosumnjičenik je maskiran ušao u poslovnicu benzinske postaje i u uperio pištolj prema djelatniku benzinske postaje te zatražio da u ruksak koji je donio stavi novac, pa je djelatnik benzinske postaje, zbog straha za život, u ruksak stavio iznos od oko osam tisuća kuna. Prvoosumnjičenik se udaljio prema vozilu gdje ga je čekao drugoosumnjičenik odnoseći novac sa sobom, nakon čega su se zajedno odvezli s mjesta događaja, navodi Tužiteljstvo.

Osumnjičenici su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odbio je prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima, pa je ovo državno odvjetništvo izjavilo žalbu na odluku suca istrage.(KAportal)